121.000 actuacions del servei de vigilància de la posidònia

19
Foto: Manu San Félix

El servei de vigilància de la posidònia del Govern Balear ha interceptat aquest estiu a més de 2.700 embarcacions mal fondejades en aigües de Formentera i Eivissa.

Com era d’esperar, Formentera ha set l’illa on més s’ha actuat, amb més de 42 mil barques controlades, tot i que es a on menys embarcacions s’han hagut de moure. El total que estaven fondejades damunt posidònia han set 376. Un altres 1.697 han set informdes i 726 més assessorades.

A Eivissa s’han controlat 37 mil embarcacions, de les que 2.365 han set convidades a moure’s per haver ancorat damunt la planta i s’ha informat a més de 2.000 embarcacions.

Recordem que el servei compta actualment amb 15 barques a Balears, que es dediquen exclusivament a la vigilància dels fondejos, a les que hem de sumar unes altres 25 d’altres serveis que també col·laboren de forma intermitent en la tasca. Recordem que el personal no té capacitat sancionadora. Tan sols els agents mediambientals del Govern, poden posar multes i obrir expedients.

En total s’han aixecat 130 actes aquest estiu a les illes, que signifiquen l’apertura d’expedient que el propietari de la barca pot recórrer.