S’esgota la quota de motos per a eivissencs aquest estiu

91

A menys d’una setmana perquè entri en funcionament la regulació d’entrada de vehicles a Formentera, s’ha superat ja el sostre de motos de residents d’Eivissa. El màxim estipulat es situa en 20 motos simultàniament, una xifra que supera el màxim de l’any passat del dia amb més afluència d’eivissencs en moto.

De fet, les reserves dels residents d’Eivissa per a circular amb motocicleta ja estan esgotades la major part de l’estiu. Tot el mes de juliol està complet i solament hi ha disponibilitat l’última setmana d’agost.

Aquest fet ha sorprès al Consell de Formentera, qui en paraules del seu Conseller de Mobilitat, Rafael González a Periódico de Ibiza y Formentera “ revisaran que les reserves s’hagin pogut demanar segons la normativa i que compleixin tots els requisits”.
Segons està estipulat, el sostre de motos de residents en la major de les Pitiüses és de 20.
En el cas de cotxes, el sostre en el cas dels residents d’Eivissa ascendeix a 220.
En total, el nombre de sol·licituds per a circular per Formentera aquest estiu ja superen les 10.000. D’aquesta xifra, gairebé sis mil corresponen a vehicles de residents. Quant als turistes, les peticions arribaven fa només uns dies a 2.500 repartides entre els dos mesos. En aquest sentit, en cap cas se superen el contingent màxim de 2.280 turismes i 230 motos de visitants simultàniament.

Per la seva banda, els vehicles de lloguer que compleixen, en tot cas, el sostre de 2.700 cotxes i 7.000 motos.