33 víctimes de violència masclista ateses a Formentera l’any 2020

28

Sovint pot semblar un problema menor a la nostra illa, en passar desapercebut, però el servei d’atenció a víctimes de violència masclista del Consell de Formentera va atendre 33 dones en 2020, la més jove de 21 anys, i el 70% amb fills menors. Sorprèn i preocupa que cinc d’elles decideixen no separar-se del seu agressor malgrat el maltractament.
Aquestes dades es reflecteixen en la memòria de 2020 elaborada pel Consell Econòmic i Social de Balears (CES), on queda reflectit que la meitat de les 33 dones ateses van denunciar als seus agressors. En aquest sentit, es van establir 15 ordres d’allunyament i 11 dones van haver de ser ateses a l’hospital.

Del total, tres van haver de ser allotjades en un pis d’acolliment i en 14 es va activar el servei d’acompanyament. A més, els professionals d’aquest programa van haver d’intervenir en tres casos de menors víctimes de violència de gènere.

En 2020, la mitjana d’edat de les víctimes ha estat de 37 anys, tenint 21 la més jove. Quant a la nacionalitat, 11 usuàries són espanyoles, dues europees i una vintena d’altres zones.

A més, durant el passat exercici es va prestar assessorament jurídic a nou dones i atenció psicològica a 29 de les 33 ateses.