35.000 euros d’ajudes al transport terrestre de Formentera

139

Avui s’ha reunit el Consell Balear de Transports per avançar la convocatòria d’una nova línia d’ajudes directes per compensar les pèrdues que la crisi de la Covid està provocant en els sectors més directament vinculats amb l’activitat turística, com és el sector del transport discrecional.
Aquesta nova línia d’ajudes, s’ha acordat de manera conjunta entre el govern balear, els consells insulars i els representants de tot el sector i està dotada amb un total de 3 milions d’euros en el conjunt de les Illes Balears, dels quals 34.794 es distribuiran a Formentera de la següent manera:
−20.370 euros (discrecional i vtc)
−6.456 euros (taxi)
−5.334 euros (mercaderies)
−2.634 euros (de lloguer vehicles).
Aquests imports s’aportaran al 50% per part de cada administració, a empreses i autònoms de transport del servei d’autobusos, del transport terrestre de mercaderies, taxistes i empreses de lloguer de vehicles.
El conseller insular del ram ha manifestat que: “En aquests moments de pandèmia i de molta dificultat per al sector de transport terrestre, hem considerat que aquestes ajudes són molt necessàries i valoram molt positivament que aquest acord també compti amb el vistiplau del sector. Ara treballarem perquè arribin de manera àgil”