350.000 euros del Govern pel transport públic de Formentera

25

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, acompanyat del director general de Mobilitat, Jaume Mateu, ha avançat avui després de la primera reunió institucional amb la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer; la consellera insular d’Habitatge, Ana Juan, i el conseller de Mobilitat, Rafael González, la inversió de 350.000 euros en millores del transport públic i sostenible a Formentera i també que el Govern de les Illes Balears construirà habitatge protegit a tots els solars que cedeixi el Consell.

Marc Pons ha recordat que el Govern es va comprometre amb Formentera amb l’impuls de la llei de sostenibilitat, que ha permès limitar la pressió dels vehicles a l’illa i també a potenciar el transport públic i sostenible a Formentera.El conseller ha valorat la primera temporada d’aplicació de les restriccions de la llei i ha destacat que s’ha traduït en una reducció de la pressió dels vehicles. “S’ha reduït la pressió en 900 vehicles al dia”, ha indicat el conseller i, també, en un major ús del transport públic i, molt significativament, en l’ús de la bicicleta, que ha crescut un 29%. “S’ha produït un canvi de tendència i hem de seguir avançant en aquesta línia”, ha afirmat el conseller.

Així, en matèria de mobilitat, el conseller ha anunciat l’aportació de 350.000 euros a la millora del servei de transport públic i sostenible a Formentera. Aquests fons, segons ha detallat llavors el conseller de Mobilitat insular, Rafael González, es destinaran a millores en transport públic, punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i a la renovació de flota de vehicles, de manera que tots siguin elèctrics.

En matèria d’habitatge, el conseller Marc Pons i la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, han apuntat la propera cessió d’un solar per part del Consell per a la construcció d’una promoció d’HPO. El conseller Marc Pons ha afegit que l’objectiu del Govern de les Illes Balears “és construir habitatge protegit a tot el sòl que se’ns cedeixi”, i ha assegurat que Formentera “serà una prioritat”.

També en matèria d’habitatge, el conseller ha recordat que hi ha 72 persones inscrites en Formentera com a demandants d’habitatge i que mentre s’avança per poder construir més HPO, des del Govern s’ha fet un esforç important per incrementar les ajudes de lloguer. Així, ha explicat que mentre que el 2015 no hi va haver cap família de Formentera que rebés ajudes de lloguer, en la darrera convocatòria han estat 44, per un import total de 125.459 euros. Aquestes persones -ha dit el conseller- formen part de les que demanden HPO.

Finalment, el conseller ha insistit en el fet que la col·laboració institucional és essencial per avançar en matèria d’habitatge i que, juntament amb el Consell, es farà feina per reforçar l’oficina de l’Ibavi.

El futur decret de transport marítim ha estat un dels altres temes abordats a la reunió. El conseller ha anunciat que el pròxim dia 25 de novembre es convocarà la Mesa de Transport Marítim. “Hem de cercar l’equilibri i el consens i reforçar jurídicament allò que se’ns ha indicat tant per l’Advocacia de la Comunitat com per la Comissió Nacional dels Mercats de la Competència”.

En aquest sentit, el conseller ha afirmat que és conscient de les dificultats que hi ha, “però també ho semblava amb la llei de sostenibilitat ambiental i ho aconseguirem”, ha recordat.

L’objectiu – ha destacat el conseller- “és garantir freqüències que els mercats i les navilieres no estan oferint”. Ha assegurat els interessos dels ciutadans de Formentera, que tinguin freqüències suficients, és la prioritat a defensar. Ha assegurat que ha de ser un decret rigorós que tingui en el seu centre l’interès general.