49 sol·licitants de tot l’estat opten als 8 quioscos de platja de Formentera

1699

112 empreses de tot l’estat han passat el primer tràmit per a poder optar a l’explotació de les 50 concessions de serveis de temporada a les platges de Formentera, fins l’any 2027, com són els quioscos de platja i el lloguer d’hamaques i ombrel·les.
L’expectació respecte a la gestió d’aquestes explotacions ha crescut de manera espectacular, respecte a les sol·licituds d’ara fa 9 anys que no van arribar ni al 20% de l’actual demanda.
El que més interessa als empresaris ha set el quiosc de la platja des Pujols, conegut com s’abeuradeta i gestionat fins ara per l’emblemàtic Bartolito amb 15 empreses interessades i el seu anterior gestor no s’ha presentat.
No hem de confondre amb el quiosc d’en Bartolo a la platja des Cupinà, un altre clàssic que a més de la família d’en Bartolo compta amb 3 sol·licitants més.
Altres quioscos desitjats són el Lucky de Migjorn amb nou candidats, inclòs l’explotador sortint, el quiosc de Cala Saona que té 10 sol·licitants, entre ells l’anterior gestor i el quiosc del conegut com a Pirata Bus, que a més de l’anterior explotador té 8 nòvios més.
S’havia especulat molt sobre l’interès del Grup Pachá en aquests quioscos i aquesta organització únicament s’ha presentat a l’adjudicació del servei d’hamaques i ombrel·les del tram de platja que ocupa el seu hotel a la platja des arenals.
Una de les novetats importants és que en els nous quioscos es podrà oferir servei de restauració.
Les empreses s’han pogut presentar com a màxim a 3 lots dels 50 que es liciten, com a màxim a un quiosc i a dues escoles de vela.
Ara queda una llarga part del procés, tot i que tothom espera que les instal·lacions puguin estar funcionant per a la temporada turística.