50 voluntaris netegen Illetes i el fons marí

83

Aprofitant la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, l’organització ecologista Formentera Plastic Free i els centres d’immersió Formentera Divers i Vell Marí han fet una crida als voluntaris per participar en aquesta neteja iniciativa de la Conselleria de Medi Ambient del Consell de Formentera.
Com ha explicat el conseller, Antoni J. Sanz “aprofitant que ara no hi ha vaixells fondejats, cosa impensable un altre mes de juny en aquest indret i havent tengut coneixement per part dels bussejadors esportius dels residus acumulats en el fons marí, ens ha paregut una bona manera de celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient”.
En la neteja de platja han participat una trentena de voluntaris que com explica la coordinadora de Formentera Plastic Free, Carol Blasco “han sortit amb moltes ganes després de 3 mesos tancats a casa. Hem recollit una gran quantitat de micro plàstics, com cada vegada que fem una neteja”. Les platges de Formentera estan plenes de micro plàstics i llosques camuflades en l’arena.

Foto: Formentera Divers

Per la seva banda una altra trentena de bussejadors voluntaris, s’han repartit en les quatre embarcacions aportades pels dos centres de busseig i que han recollit molts residus diferents del fons marí, tot i que com ens explicava José Antonio Arribas de Formentera Divers “no ha set el millor dia, no hi havia bona visibilitat i això ha dificultat un poc la tasca”.
En qualsevol cas, la nostra felicitació per aquestes iniciatives per a la millora del nostre entorn.