95 nous positius en Coronavirus a Balears, cap d’ells a Formentera

34

El Ministeri de Sanitat ha informat avui que hi ha confirmats 755 casos acumulats de SARS-CoV-2 a les Illes Balears; 95 més que ahir, la qual cosa representa un increment del 14,3 %. Fins ara, s’han registrat 26 morts i 67 persones s’han curat. El total de positius actius, actualment, és de 662.

Així ho ha donat a conèixer avui el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, Javier Arranz, el qual ha explicat la informació enviada al Ministeri de Sanitat i, com cada dia, també ha ofert una informació més específica sobre la situació, al migdia, en els hospitals de les illes. Arranz ha dit que als tres morts comunicats avui matí s’ha afegit un altre, de 56 anys, també a l’Hospital Universitari Son Espases, amb la qual cosa, el total de morts a les Illes amb coronavirus és de 26.

Pel que fa al ritme de creixement, cal dir que aquesta setmana s’ha alentit i ha seguit evolució següent: de diumenge a dilluns, els contagis augmentaren un 20 %. De dilluns a dimarts, l’increment va ser del 19 %. De dimarts a dimecres, del 17 %; de dimecres a dijous, del 17 % i de dijous a avui, del 14,3 %.

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca, a l’Hospital Universitari Son Espases hi ha 110 pacients amb coronavirus ingressats (17 a l’UCI); 62, a Son Llàtzer (15 a l’UCI); 11, a l’Hospital Comarcal d’Inca (5 a l’UCI), i 20 més, a l’Hospital de Manacor (4 a l’UCI). Creu Roja té, així mateix, 25 pacients positius per coronavirus a la Policlínica i Sant Joan de Déu, 13.

En relació amb les clíniques privades, a Mallorca, a la Policlínica Miramar hi ha 11 pacients (3 a l’UCI); a la Clínica Juaneda n’hi ha 3, i a l’Hospital Quirón hi ha 27 pacients (5 a l’UCI). L’Hospital de Llevant en té 1.

A Menorca, hi ha 13 persones amb coronavirus a l’Hospital Mateu Orfila (8 a l’UCI). També hi ha 25 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, hi ha 29 persones a l’Hospital Can Misses (12 a l’UCI). Altres 23 persones reben atenció de les UVAC. També a la Policlínica Nuestra Señora del Rosario hi ha 4 pacients (1 a l’UCI).

Així mateix, a les Illes Balears 137 professionals sanitaris han donat positiu (124 a Mallorca, a 8 Menorca i 5 a Eivissa). A més, n’hi ha 430 en vigilància (375 a Mallorca, a 40 Menorca i 15 a Eivissa) que estan en vigilància activa.