Ajudes de fins a 400 euros per a la compra de bicicletes

77
Exposició de bicicletes

Formentera ha set sempre un territori ideal per a la bicicleta, si bé en els darrers 5 anys aquest mitjà ha tornat a recuperar l’espai perdut, augmentant un 150% el seu ús, segons un informe del Consell. La institució illenca vol continuar potenciant la bici i per això en el marc de la setmana europea de la Mobilitat Sostenible ha presentat una nova línia d’ajudes per a l’adquisició de bicicletes.
Des d’avui i fins dijous la plaça de Sant Francesc ofereix als matins una exhibició de bicicletes tant convencionals com elèctriques per a poder tocar-les i provar-les. També s’ofereix la revisió i posada a punt de bicicletes de manera gratuïta per a residents en els dos tallers de l’illa.

La presidentaldel Consell, Ana Juan ha declarat: “L’aposta per la bicicleta és uns dels objectius principals de la mobilitat a l’illa i hem de continuar treballant en el seu impuls i també en la conscienciació entre la ciutadania de què ens he de moure d’una manera més sostenible i saludable i això també implica agafar menys el cotxe”.

Ajudes de fins a 400 €

Per continuar impulsant l’ús de la bicicleta, el Consell ha reactivat i incrementat noves ajudes per als residents compradors. Es subvencionaran 100 € per convertir en elèctrica una bicicleta convencional, 150 € per comprar una bicicleta convencional, 250 € per comprar una bicicleta convencional i convertir-la en elèctrica i 450 € per comprar una bicicleta elèctrica. Les ajudes es poden demanar a l’OAC i l’OVAC fins esgotar el pressupost que és de
11.400 € i després es disposarà d’una nova partida pressupostaria.