Al juliol s’haurà de tornar a pagar a la zona blava

28

El dia 1 de juliol es tornarà a activar la regulació d’aparcament de la zona blava i zona verda de la Savina, Sant Francesc, Sant Ferran i es Pujols. Així, després que la regulació quedés suspesa el passat 14 de març per la declaració de l’estat d’alarma, a principi de juliol la zona blava i la zona verda tornaran amb l’aplicació de l’horari d’estiu.

Novetats
-Es Pujols canvia d’horari i passa a tenir el mateix que a la resta dels pobles, de 9 h a 21 h. Per Rafel González, conseller de Mobilitat «donada la situació actual, provocada per la crisi sanitària de la covid-19, per aquesta temporada turística no s’espera una demanda tan elevada d’aparcament en horari nocturn, motiu pel qual s’aplica aquest canvi».

-Nous bons per a clients d’hotels i resta d’estades turístiques ubicades en nuclis urbans amb aparcament regulat. «Aquesta novetat respon a una petició del sector turístic de l’illa, a partir d’aquest estiu els titulars d’aquests establiments podran adquirir aquests abonaments i facilitar-los als seus clients. Aquests bons tindran una bonificació en l’import del 25%», segons ha detallat el conseller.

-Nova App mòbil per treure tiquet de pagament, «en aquest cas ja no serà necessari haver-se de desplaçar fins al parquímetre», segons ha declarat Rafael González. Per garantir el correcte ús de la zona blava, sols es podran adquirir tiquets de pagament mitjançant l’App. Aquesta aplicació s’anomena Flowbird Parking i es pot descarregar de forma gratuïta a Google Play i a l’Apple Store.

– Es prorroguen fins a final d’any totes les autoritzacions d’aparcament regulat que estaven en vigor en març de 2020, mes en el qual es va declarar l’estat d’alarma. «Volem minimitzar les molèsties als usuaris, donada la situació excepcional viscuda», segons ha destacat el conseller.

Regulació
Amb l’horari d’estiu, els tiquets ens permeten aparcar a la zona blava per un temps màxim d’un dia, en lloc de tres dies com succeeix a l’hivern. L’horari de regulació s’aplica de dilluns a diumenge i l’import de la taxa és de 1,2 €/h.
Pel que fa a la zona verda, sols hi poden aparcar els vehicles autoritzats durant un màxim d’un dia a l’estiu, excepte els residents de la Savina acreditats, que poden estacionar-hi els seus vehicles fins a 15 dies, com ja passa a l’hivern.
Les places de 15 minuts, tenen per objectiu afavorir la rotació de vehicles a les zones de major activitat comercial i necessitat d’aparcament. Als parquímetres, qualsevol usuari podrà treure de manera gratuïta el tiquet de 15 minuts per aparcar durant aquest període de temps a una d’aquestes places. Aquestes places no poden ser ocupades amb les altres autoritzacions.
Per a més informació podeu consultar el web http://www.zonablava.com/