Ana Celada inaugura la mostra “Identitat” aquest dilluns

12

“Identitat” és la tercera mostra d’Ana Celada a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” i obre portes el pròxim dilluns 25 d’octubre a les 19 h després d’una lectura poètica a l’aire lliure com a complement de les obres. A la mostra, l’autora reflexiona, sobre la creació i la importància de la identitat.
En paraules de l’artista, “en l’era del veïnatge universal i amb una població mundial que no para de créixer, sembla imperatiu reflexionar sobre qui som, quina importància tenim i com els nostres actes influeixen en la resta”. Diu Ana Celada: “la meva identitat és tan mutable com el meu pensament o la meva experiència i, a més, no estic segura que la meva identitat sigui única”. En aquest sentit, ella creu que la fluïdesa de la identitat pròpia i el fet de no radicalitzar la ideologia personal, afavoreixen valors humans: una identificació amb l’altre pel mer fet de pertànyer a la mateixa espècie i de ser part de la mateixa naturalesa viva.
La mostra fa dialogar tres treballs diferents de l’artista. D’una banda, tal com ens avança Celada, ha treballat en la grafia de la seva pròpia empremta dactilar que es conforma gràcies a una tècnica pictòrica on l’origen és l’escriptura i, per tant, la paraula, el pensament, el vers. “De la mateixa manera que les petjades són part del cos, s’exhibeixen unes peces que parteixen des de la forma de cor”, segons ha explicat. “Aquests cors són lliures per esclatar o contreure’s, bateguen concisos o semblen rebel·lar-se i perdre la seva comesa. Contra aquestes dues visions del cos i la fissilitat pròpia, contra aquesta visió interior, es planteja un gran tríptic que és una visió exterior, una mirada cap a la naturalesa. Es tractaria d’agafar aire i saber, sense drama, que tot el que veiem depèn de la nostra mirada, i que els mons interiors i els exteriors comparteixen la mateixa naturalesa”.
La mostra es podrà visitar entre el 26 d’octubre i el 6 de novembre, de dimarts a dissabte, d’11 a 14 hores i de 18 a 20 hores; els diumenges i els dilluns de matí, la sala roman tancada.