Andrea Romero entre les 10 primeres d’Europa

92
foto: RFEA
foto: RFEA

La formenterera Andrea Romero ha aconseguit classificar-se en desena posició en categoria sub-23, al Campionat Europeu de Cros disputat al Piemont italià.

Aquesta és la quarta ocasió en què la corredora del Joventut Atlètica Elx participava en l’europeu representant a la selecció de la Federació Espanyola d’Atletisme. Hi ha participat dos cops en categoria Sub-20 i dos més en Sub-23. La formenterera ha completat en aquesta ocasió els 5.722 metres de carrera amb un temps de 20 minuts i 58 segons, a 1′ 03″ de la guanyadora, la italiana Nadia Battocletti.

La progressió de Romero ha estat evident, situant-se la tretzena a la primera volta de la cursa i ha iniciat la seva progressió encapçalant el primer lloc del grup perseguidor de les atletes que obrien el grup capdavanter, obtenint un definitiu desè lloc en aquest europeu tan disputat.

La corredora italiana, Nadia Battocletti, que des del 2019 lidera amb autoritat la prova, s’ha imposat amb un temps de 19′ 55″, tot exhibint la seva superioritat de manera incontestable en els darrers metres de la cursa, deixant enrere la britànica Megan Keith, que ha entrat a meta en segon lloc. En tercera posició s’ha classificat la també britànica Alexandra Millard.