Aquest dimecres obren els mercats de Formentera

113

Avui es posa en marxa el mercat de La Savina i aquest serà el tret de sortida de la temporada dels mercats artesans i artístics. Els propers en obrir seran Sant Francesc i Es Pujols, aquest diumenge i el de La Mola, dimecres 1 de juliol i Sant Ferran que ho farà el dia 2.
Els mercats estaran oberts fins a l’octubre i estarà bonificada al 100 % la taxa d’ocupació de via pública.
Arran de la crisi sanitària de la covid-19, els mercats d’enguany es podran obrir amb una capacitat del 75% de parades i s’ha de garantir una distància mínima de seguretat entre aquestes si bé, segons explica la consellera Ana Juan, «s’ha treballat amb artesanes i artesans per ampliar l’espai en els llocs on sigui possible». Així, al mercat artesà de la Mola s’ha pogut ampliar amb un terreny annex a l’actual i també tendrà parades al carrer principal. Així mateix, el mercat des Pujols d’enguany s’amplia pel carrer de Cartagena per garantir l’espai de seguretat.
A més, enguany s’han renovat les parades de Sant Ferran que es trobaven en mal estat i es milloraran els enllaços elèctrics per a les instal·lacions des Pujols.
La titular de Comerç ha destacat «la feina feta en aquestes setmanes, on s’ha contactat un per un amb tots els artesans per preparar i organitzar amb ells aquesta temporada que enguany serà especial. Els mercats són un dels grans atractius turístics de l’illa, així que confiam que amb la seva obertura a poc a poc es vagi reprenent el pols a aquesta temporada tan atípica».