Armengol anuncia les obres per a la nova base del 061 per al 2022

15

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, va rebre divendres en audiència al Consolat de Mar la presidenta del Consell Insular de Formentera, Ana Juan, que va prendre possessió del càrrec el passat 15 d’octubre en virtut del pacte de govern de la institució insular.
Durant la trobada, les dues presidentes han tractat sobre diferents projectes que s’estan duent a terme a l’illa i també han compartit iniciatives de futur. En aquest sentit, la presidenta Armengol ha anunciat que l’any que ve començaran les obres per a la construcció d’una base del 061 a l’illa. “D’aquí a unes setmanes ja es licitaran les obres per fer la base del 061 a Formentera i podrem donar resposta a aquesta demanda de l’illa”, ha indicat la presidenta. A més, ha informat sobre altres temes com els avanços en l’esborrany del futur decret de transport marítim.
De la seva banda, la presidenta del Consell Insular ha destacat que “la pandèmia ha demostrat la necessitat que les totes les administracions treballin conjuntament i en col·laboració”. Així mateix, Juan ha recalcat la importància de seguir treballant en temes cabdals per Formentera, com l’accés a l’habitatge, el reglament de transport marítim, que “ha de ser una realitat com més aviat millor”, així com de seguir avançant en la protecció del medi ambient de l’illa, especialment pel que fa al seu litoral.

La futura base del 061
La previsió és que la nova base disposi de tres equips de guàrdia que es podran ampliar segons les necessitats. La licitació de les obres de construcció es publicarà pròximament i es calcula que l’obra es podrà adjudicar durant l’any 2022. Aquesta base suposarà una inversió d’1,9 milions d’euros per part del Servei de Salut. La infraestructura tindrà 4 places d’aparcament per a vehicles de guàrdia, així com 7 professionals de guàrdia i 5 més que estaran en trànsit.

Les dues presidentes també han tractat sobre altres qüestions, com el Projecte de pressuposts de la Comunitat Autònoma per al 2022, que inclou 9 milions d’euros per al Consell Insular de Formentera (un milió més que els pressuposts de l’any 2021) o l’estat de tramitació de la futura promoció d’habitatges públics que es construirà a Sant Ferran i el futur decret de transport marítim. Així mateix, també han fet balanç de les iniciatives impulsades a l’illa des de l’any 2015, com la llei que permet la limitació de l’entrada de vehicles a Formentera o la construcció del nou centre educatiu de Sant Ferran, inaugurat a l’inici d’aquest curs.