Armengol i Ferrer repassen projectes i inauguren la nova escola de Sant Ferran

52

Aquest matí s’ha inaugurat oficialment la nova escola de Sant Ferran, aprofitant la visita de la presidenta del govern balear, Francina Armengol. Abans s’ha mantingut una reunió amb la presidència del Consell de Formentera per parlar de diversos projectes d’illa.
L’any 2015 ambdues institucions van consensuar catorze projectes per a Formentera i avui era moment de revisar-los. Segons la presidenta del Consell, set d’aquestos ja s’han posat en marxa, com la bassa de reg, l’escola i escoleta de Sant Ferran, el tercer cable elèctric, la futura residència, la transferència de la promoció turística i el projecte formentera.eco
La presidenta Armengol ha destacat que en aquests anys «hem pogut tirar endavant projectes molt innovadors amb objectius clars, assumint sempre el repte que ens planteja el canvi climàtic i els seus efectes».
També ha quedat clar en la reunió que hi ha projectes pendents, com el creixement del sector nàutic i la protecció marítima i la necessitat d’aplicar el decret de transport marítim, i Alejandra Ferrer ha insistit en la necessitat de continuar treballant
Seguidament s’ha procedit a fer una visita a la nova escola de Sant Ferran que també incorpora l’escoleta de 0 a 3 anys.
Aquest esperat centre escolar és una de les grans inversions en matèria educativa, però no la única. Així ho ha manifestat el conseller d’educació, Martí March, que ha recordat que s’espera que a principis d’any comencin les obres d’ampliació de l’IES Marc Ferrer.
La implicació de l’equip directiu i els docents del  nou centre de Sant Ferran ha set en gran part el que ha permès poder obrir a l’inici de curs. La seva directora, Neus Costa ha volgut tenir també un reconeixement per als alumnes i els pares “per la seva paciència durant tots aquests anys”.
El nou centre infantil i de primària ha costat gairebé 7 milions d’euros, dels quals 1 milió 100.000 ha assumit el consell de Formentera, corresponents a l’escoleta municipal.