Arribada massiva de pasteres a Formentera

128
Dos dels migrants interceptats son entregats a la Policia Nacional

Aquest cap de setmana han arribat 128 persones en 9 pasteres a Formentera i 19 van ser rescatades en una altra embarcació al sud d’Eivissa. Tot fa pensar que l’arribada del mal temps per als pròxims dies ha precipitat les sortides organitzades des d’Algèria fins a les nostres costes.
A primera hora d’aquest matí arribava la darrera de 9 pasteres a es Caló des Mort a Formentera amb 11 homes en aparent bon estat de salut i en la passada matinada una altra embarcació ha fet peu a s’Estufador amb 11 migrants més.

Mentre aquestos van ser interceptats per les patrulles de seguretat ciutadana, la guàrdia civil va detenir a dos patrons d’una embarcació de 8 metres d’eslora i dos motors de 250 CV quan estaven fent gasolina a la platja de Migjorn. En l’interior de l’embarcació hi havia indicis que s’havia utilitzat per al tràfic il·legal de persones. Els dos homes van intentar fugir amb la barca que va ser intervinguda.
Ahir al vespre 19 migrants van ser rescatats per Salvament Marítim a 30 milles al sud d’Eivissa en una altra pastera, tots ells presentaven signes de fatiga i mareig.
Seguint amb el recompte, ahir al matí van arribar dues embarcacions més amb 25 homes a Formentera. D’una banda, 14 homes van ser detinguts al camí de sa Cala i uns altres 7 van haver de ser rescatats per cossos especials de la Guàrdia Civil en quedar atrapats en una zona de difícil accés en el penya-segat de la Mola. D’altra banda 11 homes van ser interceptats a s’Estufador arribats en una altra pastera.
I en la matinada de diumenge, van arribar dues barques més amb 24 homes i una dona.
Pel que fa a la jornada de dissabte, van arribar 3 embarcacions amb un total de 56 ocupants.
Tots els interceptats han set traslladats a Eivissa, a on es posen a disposició de la Policia Nacional per incoar-los un expedient d’expulsió.
Aquest elevat nombre de migrants ha obligat a la delegació del govern a habilitar urgentment instal·lacions alternatives als calabossos per poder retenir-los el període màxim de 72 hores que marca el protocol. S’ha escollit l’estació marítima de Sant Antoni com a centre d’internament temporal.