Arriben 27 migrants en dues pasteres a Formentera

225
Dues pasteres arribades a l'octubre a es Caló (Arxiu)

La Guàrdia Civil ha interceptat en les darreres hores dues pasteres a la nostra illa.
La primera va ser al voltant de les 7 de la tarda amb un total de quinze persones d’origen magribí a la zona des Caló des Mort. Totes elles en aparent bon estat de salut i vanser interceptades pels agents de la benemèrita i agents de la policia local.
La segona embarcació va arribar al voltant de les 11 de la nit a la platja des Copinar, ocupada per 12 persones d’origen magribí també en aparent bon estat de salut, que van ser detingudes.
Des de principis d’any han arribat 11 embarcacions a Formentera. En total han set detingudes 136 persones per arribada irregular a les que, cal sumar tres persones mortes procedents d’una de les barques interceptades el passat 9 de juny.
Els migrants interceptats han set traslladats a Eivissa per passar el control sanitari i una primera assistència per part de Creu Roja. Després quedaran sota la custòdia de la Policia Nacional, que té un termini màxim de 72 h per tramitar el seu expedient de devolució.
Posteriorment, podrien quedar en llibertat amb l’obligació d’abandonar el país o ser ingressats en un Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), des d’on es procediria a la seva repatriació.