Avui s’aixeca la veda per a la pesca de raors

110

Els amants de la pesca de raors, estan impacients per a poder tirar el llaüt a l’aigua avui i començar a gaudir dels primers exemplars de la temporada. Des del passat 1 d’abril la pesca d’aquesta espècia tan apreciada a la nostra illa està prohibida, amb la finalitat de protegir-la i d’assegurar-ne una pesca sostenible.
A partir d’avui, la quantitat de pesca permesa per llicència i dia és de 50 unitats, amb un màxim de 300 unitats per embarcació. A les Illes hi ha més de 12.000 llicències d’embarcacions recreatives.
La declaració de les captures és obligatòria pels recreatius d’embarcació a totes les reserves marines de les Illes Balears i es pot fer a través de l’aplicació per a mòbils (Diari de Pesca Recreativa –DPR) o en paper. Totes les embarcacions que pesquin a les reserves marines de les Balears hauran de tramitar l’autorització per pescar dins la reserva, una tramitació que és gratuïta i que es pot fer per internet a la web de la conselleria.
Increment mitjà del 20% en la talla
Cal recordar que la veda del raor es va establir per primera vegada l’any 2000, i arribava fins al 31 de juliol; des de llavors, en base de criteris biològics, s’ha anat ampliant i complementat amb altres mesures. Per exemple, a les reserves marines de Mallorca s’ha establert un ham mínim de 5,7 mm per a la seva captura. Com a resultat de totes aquestes mesures i de l’elevat grau de compliment de la veda, la presència de l’espècie i les captures s’han mantingut en totes les zones de pesca, amb un increment mitjà del 20% en la talla dels peixos.