Baleària batejará un nou vaixell elèctric amb el nom de Cap de Barbària

79

Baleària ha triat un dels llocs més emblemàtics de la nostra illa de Formentera, el fascinant paratge natural protegit del Cap de Barbaria, per a donar nom al primer ferri elèctric d’Espanya de passatge i càrrega amb emissions zero en les estades i aproximacions a port, que unirà l’illa amb Eivissa a partir de principis d’estiu de 2023.

El nou ferri de la ruta Eivissa-Formentera promourà un viatge ecoeficient i sostenible. Podrà transportar 14 camions i 350 passatgers amb un consum d’energia molt ajustat, sense emetre gasos contaminants en port gràcies a la seva propulsió elèctrica alimentada per bateries. Gràcies a aquesta tecnologia i el seu disseny optimitzat, el Cap de Barbaria serà el vaixell amb menor consum i emissions de la flota de la companyia, mantenint la capacitat de càrrega que requereix la ruta. El vaixell té 82 metres d’eslora i 15,5 de manga, i podrà navegar fins a 14 nusos.

Quant al passatge, s’han prevalgut els espais exteriors enfocats al mercat d’estiu. A més, el Cap de Barbaria serà fonamental per al subministrament de serveis essencials a Formentera. El seu disseny li permetran una gran agilitat en les operacions de càrrega i descàrrega i en les maniobres, la qual cosa compensarà la seva velocitat economitzada.

El ferri Cap de Barbaria serà botat el pròxim 28 de setembre en les drassanes Armó de Vigo, i comptarà amb una jove padrina, l’atleta Formenterenca Andrea Romero.

Andrea Romero

En els seus inicis, la corredora va formar part del Grup Esportiu Espalmador de Formentera.Jocs, tallers, tirolines i cinema, aquest setembre al Casal de Joves.