Balears comença la vacunació contra el Coronavirus

87
Avelina Serrano, de 94 anys, primera vacunada de Balears

La residència Oms de Sant Miquel a Mallorca ha set l’escollida per l’inici del programa de vacunació a on aquesta tarda, Avelina Serrano, de 94 anys i usuària d’aquesta residència, ha rebut la primera dosi de la vacuna i, moments després, ha estat vacunada Maru Cutillas, coordinadora d’infermeria. D’aquesta manera comença tot un procés per vacunar la població de l’arxipèlag que serà progressiu, per etapes, i que s’allargarà fins passat l’estiu.

Maru Cutillas, primera professional vacunada

Els professionals d’Atenció Primària han vacunat a 55 residents i 79 treballadors del centre en un operatiu que ha donat el tret de sortida a aquest procés.
La campanya de vacunació continuarà demà, dilluns, amb l’arribada a la resta d’illes de les primeres 5.850 dosis. La companyia Pfizer subministrarà setmanalment el mateix nombre de dosis fins a arribar a les 73.123 vacunes en el primer trimestre de l’any.

Tot i la bona notícia, la Conselleria de Salut i Consum vol recalcar que la pandèmia no acaba amb l’arribada de la vacuna. S’ha començat per les residències, però encara passaran uns mesos fins a tenir la població general protegida. A més, cal recordar que fins una setmana després de la segona dosi (que es posa 21 dies després de la primera) la persona no genera immunitat. Per això, tant en el cas de les residències com en el de la resta de la població, s’ha de mantenir especial cura i seguir les normes i recomanacions per evitar el contagi, com són l’ús de la mascareta, el distanciament social i evitar aglomeracions.