Balears i Canàries faran test en origen i destinació per a reactivar el turisme

45

L’Executiu central ha acordat aquest divendres amb els governs autonòmics de Balears i Canàries un protocol per a establir corredors turístics amb països europeus que recull la realització de test en origen i destinació quan la incidència acumulada (IA) de contagiats de covid-19 sigui major a 50 per cada 100.000 habitants.
Aquests protocols són els primers i el Govern espera poder estendre’ls a altres destinacions turístiques de la península, ha anunciat la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, segons un comunicat del seu departament.

El protocol acordat estableix que tot viatger que arribi a Canàries o Balears procedent d’un territori, amb una IA de 50 o menys per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies, no haurà de sotmetre’s a cap test a la seva arribada a qualsevol aeroport internacional dels arxipèlags.

Aquells que procedeixin de territoris amb una IA major a 50, hauran de presentar un test negatiu de diagnòstic d’infecció activa realitzat 48 hores abans del vol, com a màxim.

Abans d’abandonar les illes, tots els viatgers hauran de fer-se un test de diagnòstic d’infecció activa 48 hores abans del vol. Aquestes proves s’efectuaran en dependències assignades per les autoritats sanitàries competents, sense cost per al turista.

En cas de donar positiu, no podrà volar i haurà de guardar quarantena en el mateix destí.

Els governs balear i canari també es faran càrrec de la cobertura necessària en cas de quarantena dels turistes positius, habilitant una sèrie d’allotjaments previstos a aquest efecte.

Així mateix, cobririen l’assistència sanitària o hospitalització en cas necessari.