Balears podrà confinar municipis o zones amb altes taxes de Coronavirus

103

El Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns una resolució perquè la Conselleria de Salut i Consum pugui adoptar, a partir d’aquest dimarts, mesures de caràcter temporal i excepcionals en determines àrees geogràfiques de Balears –zones, barris o municipis– amb l’objectiu de frenar la propagació de la Covid-19.

Entre les mesures concretes destaquen les restriccions totals o parcials de la lliure entrada i sortida de persones de zones, barris o municipis.

Les mesures que es duguin a terme tindran una durada màxima de 15 dies naturals i es podran prorrogar si persisteixen les circumstàncies. De moment, el Govern no ha concretat on començaran a aplicar les restriccions, però si que ha dit que seran comunicades, prèviament, als alcaldes de les zones afectades.

Amb aquesta resolució, Salut també podrà limitar la circulació per carreteres i carrers, així com prohibir reunions socials fora del grup de convivència habitual. Així mateix, el Govern imposarà un límit d’horaris en establiments, locals comercials i serveis oberts al públic, com a bars o restaurants.

Entre altres aspectes, la Conselleria també suspendrà o limitarà la capacitat i horaris d’activitat de llocs de culte; suspendrà festes, atraccions de fira i festes populars; activitats culturals i esportives; i activitats en acadèmies, autoescoles, centres d’ensenyaments no reglats i centres de formació.

De la mateixa manera, controlarà les prestacions en matèria de serveis socials i establirà el règim de visites i sortides en les residències. Finalment, Salut també determinarà la suspensió o limitació d’altres esdeveniments i activitats de caràcter multitudinari.