Benestar Social vol obrir la residència després de l’estiu

160
El director de la residència/centre de dia, Ignacio Martín mostra el funcionament d'un dels llits articulats

Aquest matí, hem pogut conèixer les noves instal·lacions de la futura residència per a la gent gran de la mà de la presidenta del Consell, Ana Juan i el conseller de benestar social, Rafael Ramírez.

Una de les habitacions dobles de la residència

Espais molt amplis pensats per a la comoditat dels seus usuaris i dotats de recepció, menjador, sala d’estar, banys comuns, infermeria, bany geriàtric adaptat a persones enllitades i tres zones exteriors enjardinades.
La residència tendrà una capacitat per a divuit places, distribuïdes en catorze habitacions individuals i dues dobles. Aquestes places s’integraran a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

Sala d’infermeria

En paraules de la presidenta, Ana Juan, aquesta nova instal·lació “significarà un gran avanç en l’assistència sociosanitària i una gran millora per a l’assistència a les persones dependents, que avui en dia estan a Eivissa, i
per a les seues famílies”.
Per la seva banda el conseller Ramírez ha assenyalat que a l’inici del curs escolar “ja podrem comptar amb aquesta prestació de servei per a les persones majors de Formentera”. L’equip humà de la residència serà de 18 persones, que es complementarà amb alguns serveis mancomunats amb el centre de dia. La selecció de personal ja està en marxa, però tenint en compte les dificultats que té Formentera per atreure personal especialitzat, aquest podria ser un dels punts que retardes el projecte.
El conseller ha destacat que el model d’atenció a la residència se centra en la persona, “un model que persegueix afavorir la independència funcional de la gent major perquè, dins de les seues possibilitats, siguin capaços de dirigir la seua pròpia vida en funció de les creences, gustos, desitjos i interessos individuals”.
La visita també ha servit per conèixer les noves instal·lacions i oficines de la conselleria de Benestar Social que des del passat mes de febrer s’han traslladat al Centre de Dia.
En aquest sentit, Ramírez ha explicat que “amb les noves instal·lacions, s’ha reordenat l’espai, es garanteix una millor atenció, més còmoda per a la ciutadania, i també el treball tècnic es realitza molt millor; per la qual cosa, la
qualitat i eficàcia del servei augmenta”.