Campanya per a la recollida de les caguetes de gos

71

Trepitjar un excrement de ca, és bastant desagradable, a més de bastant poc higiènic. En aquest sentit el Consell Insular ha posat en marxa una campanya per a conscienciar als propietaris de la necessitat de recollir els excrements de les seves mascotes a la via pública. La institució posa a disposició de manera gratuïta 3.000 dispensadors de bosses, 1.000 paquets amb bosses de recanvi i 1.000 botelles per desinfectar, que es poden recollir a la conselleria de Medi Ambient, ubicada al carrer de Mallorca, 15 de Sant Ferran de ses Roques.
Per recollir aquest material, els propietaris han de demanar cita prèvia al tel. 971 321210 o a través del correu electrònic mediambient@conselldeformentera.cat i han de presentar justificant del xip de l’animal. El Consell ha encarregat el material en funció del nombre de xips que hi ha a l’illa de Formentera, que és de 3.105 cans.
El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha recordat que els propietaris d’animals “s’han de fer responsables d’aquests. Amb aquesta campanya tots podem ser una mica més conscients per mantenir els carrers i els parcs nets. Des del Consell, apel·lam a la responsabilitat dels propietaris i col·laborem perquè entre tots hem de fomentar els valors de la neteja i el respecte de l’entorn”, ha assenyalat el conseller.
L’adquisició d’aquest material ha tengut un pressupost de 6.219,40 euros, IVA inclòs.