Can Misses es prepara per a un augment d’ingressos per Coronavirus

118

L’Hospital Can Misses ha posat en marxa aquest diumenge una nova fase del Pla de Contingència en previsió d’un increment d’ingressos de pacients amb Covid-19 en els pròxims dies. La unitat de Cirurgia, que habitualment compta amb 34 llits, s’ha ampliat a 37 i passa a estar destinada a pacients amb coronavirus. Amb aquesta ampliació, són ja 189 les places hospitalàries destinades a malalts de Covid-19.
D’altra banda, es trasllada la unitat d’hospitalització de Cirurgia a la primera planta de Ca na Majora, en l’edifici antic, que fins ara estava desocupada. Allí s’han habilitat 26 llits per a poder continuar amb l’activitat quirúrgica programada. Aquest dilluns es comptarà amb 3 quiròfans per a les cirurgies ja citades, a més dels dos per a intervencions urgents, que continuen operatius.

Després d’aquesta última reorganització, hi ha un total de 137 llits per a pacients Covid entre els diferents serveis que s’han adaptat i una quinzena més en la Unitat de Vigilància intensiva.

El Pla de Contingència compta encara amb més fases si fos necessari continuar ampliant la capacitat, com la utilització del gimnàs de Rehabilitació, amb capacitat per a 25 llits i amb altres tantes preses d’oxigen.