Cap de setmana d’arribada de pasteres a Formentera amb 30 migrants desembarcats

79
Dues de les pasteres arribades

Continuen arribant pasteres des del nord d’Àfrica i aquest dissabte van tocar terra dues noves embarcacions en punts de Formentera, desembarcant a 21 immigrants, segons van assenyalar des de la Delegació del Govern.

La primera de les embarcacions, amb 14 persones a bord, va arribar entorn de les 04.15 hores d’aquest dissabte a la zona d’es Caló de Sant Agustí. El grup estava format per homes d’origen magrebí. Les mateixes fonts van indicar que es trobaven en bon estat de salut.
El grup va ser interceptat per un operatiu de la Guàrdia Civil en el qual van participar efectius de Seguretat Ciutadana i de la Usecic. Els immigrants van ser traslladats a primera hora del dia a Eivissa i llocs a la disposició del Cos Nacional de Policia.

Fins a Formentera també es van desplaçar efectius del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil per a fer-se càrrec de l’embarcació tipus pastera.

Al voltant de les 10 del matí, veïns de la zona de ses Platgetes alertaven sobre l’arribada d’una segona embarcació. Fins al punt assenyalat es mobilitzava un operatiu de la Guàrdia Civil i agents de la Policia Local de Formentera. En aquesta zona els agents van interceptar a un total de set homes d’origen magrebí.
I en la jornada d’ahir van desembarcar 8 immigrants més en una altra pastera en la zona de Pou des Berro, que van ser interceptats per la Guàrdia Civil.
L’embarcació en la qual viatjaven va quedar a la deriva i va ser retirada per dos veïns donis Va calar que la van deixar lligada en el mollet per a evitar que es produís un accident.
Tres dones embarassades arriben a Eivissa en dues pasteres
Un total de 25 immigrants han estat interceptats aquesta passada matinada després de desembarcar de dues embarcacions arribades a l’illa d’Eivissa. En un dels grups, integrat per 13 persones, es trobaven tres dones embarassades. Segons van informar des de la Delegació del Govern, les dones es trobaven en avançat estat de gestació i van ser evacuades a l’hospital de Ca Misses per a un reconeixement preventiu.

Les mateixes fonts van detallar que aquest grup va ser interceptat entorn de les 03.15 hores en la zona de Cala des Codolar, a Sant Josep. Les tretze persones van ser localitzades per un dispositiu de patrulles de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Civil.
Poc després, entorn de les 03.30 hores, agents de la Policia Nacional i de la Policia Local de Vila interceptava a un altre grup format per 12 persones. Els immigrants han estat traslladats a dependències policials.

La matinada del diumenge ha registrat una nova onada de pasteres amb l’arribada de tretze embarcacions a diferents punts de les Illes Balears (dues a Eivissa i onze a Mallorca) amb un total de 158 persones, van informar des de la Delegació del Govern.