Casbah, escollit millor restaurant 2021 per l’acadèmia de Gastronomia

440
Jardí del Restaurant Casbah

L’acadèmia de gastronomia d’Eivissa i Formentera ha entregat aquest matí els premis de Gastronomia de Formentera corresponents al 2021, ja que per mor de la pandèmia no es van poder entregar l’any passat. L’organisme ha premiat a 4 restaurants i a Formenterers Solidaris.

Els premiats de 2021

Per primera vegada el passat any, l’acadèmia de gastronomia va separar les dues illes en els seus premis gastronòmics, així ho explicava el president de l’organisme, Pedro Matutes “Hem volgut separar la gastronomia de les dues illes, ja que tot i que tenen moltes similituds, també hi ha coses que les diferencien”.
L’acadèmia ha reconegut al Casbah com a millor restaurant de 2021 i la seva xef, Martina Cacheiro ha aprofitat per a reivindicar el producte de Formentera “I especialment a partir d’ara, que tenim el privilegi de comptar amb els nostres propis cultius que posen al nostre abast un producte únic d’una extraordinària qualitat”.

Juanma Costa, vicepresident de l’acadèmia

El Restaurant Sa Figuera de la Mola ha rebut el premi de cuina tradicional i Can Forn de Sant Ferran, el premi a la sostenibilitat. El premi a la millor xef ha set per a n’Ana Jiménez del restaurant Quimera, qui ja va obtenir la primera estrella Michelin de les Pitiüses, ara fa 8 anys.
L’acadèmia ha atorgat un premi especial a Formenterers Solidaris, per la seva gestió del banc d’aliments durant la pandèmia i abans de finalitzar l’any intentarà entregar els premis d’aquest 2022.