Casbah, Premi al millor restaurant de l’Acadèmia de Gastronomia d’Eivissa i Formentera

137
Jardí del Restaurant Casbah

L’Acadèmia de Gastronomia d’Eivissa i Formentera atorga per primera vegada els seus premis anuals, específicament a Formentera, per separat dels d’Eivissa. Fins ara aquests reconeixements eren conjunts per les dues illes.

Martina Cacheiro

El reconeixement al millor restaurant ha set pel Restaurant Casbah, que en els darrers anys s’ha anat consolidant com una de les ofertes gastronòmiques de gran qualitat de l’illa, gràcies al seu producte de proximitat i a la tasca d’un fantàstic equip liderat per Martina Cacheiro, que fusiona la gastronomia local de l’illa amb tocs internacionals i amb l’esència de la seva Galicia natal.
L’Acadèmia atorga el reconeixement com a millor xef a Ana Jiménez, del restaurant Quimera, a qui anteriorment ja havia reconegut el seu treball, tant la Guia Michelin com la Repsol.
El premi a la cuina tradicional ha set pel Restaurant Sa Figuera de la Mola, segons l’Acadèmia en reconeixement als seus “plats tradicionals mariners, arrossos i peixos de l’illa”.
L’entitat gastronòmica també ha volgut reconèixer la tasca que està desenvolupant l’ONG Formenterers Solidaris, al llarg de la pandèmia, encarregant-se de la gestió del Banc d’Aliments de l’illa.
El president de l’Acadèmia, Pedro Matutes ha declarat que: Hem cregut necessari que Eivissa i Formentera comptessin amb premis diferenciats, per reconèixer la feina que es desenvolupa en la gastronomia de les dues illes, valorant les particularitats de cadascuna. En aquesta edició dues dones joves, s’han endut el nostre reconeixement per la fantàstica tasca que desenvolupen en els seus restaurants. No podríem no premiar la tradició que és la base de la nostra gastronomia, ni la tasca solidària que està fent l’ONG en una època molt complicada per a molts”.