Català per a turistes

113

La Direcció General de Política Lingüística torna a posar en marxa la campanya «Benvinguts!», amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat lingüística de les Illes Balears als turistes que ens visiten. Aquesta iniciativa es du a terme des de l’estiu de 2018 i té com a meta apropar el català als milions de visitants que rebem.

Enguany, com a novetat, les targetes es podran descarregar directament al telèfon mòbil a partir d’un codi QR disponible a oficines d’informació turística, equipaments culturals i altres establiments que concentren un gran flux de visitants.

WelcomeWillkommenBenvenutiOngi etorri… És la manera de dir “benvinguts” en algunes de les llengües dels turistes que es passegen per les Illes Balears. Segons ha explicat Beatriu Defior, directora general de Política Lingüística, “s’ha d’aprofitar l’oportunitat que suposen els visitants que tenim per donar a conèixer que a les Illes tenim una llengua pròpia amb 10 milions de parlants”.

Les targetes estan disponibles en nou llengües: alemany, anglès, basc, castellà, francès, gallec, italià, neerlandès i suec. A la cara principal de la targeta hi apareix un breu text de presentació de la llengua i a l’anvers hi ha la correspondència al català d’un petit vocabulari de la llengua dels visitants, perquè coneguin algunes paraules i expressions bàsiques com “bon dia”, “gràcies” o “bon profit”.