Celebració del Ple de la Infància i la Joventut del mes de novembre

27

A la sala de plens del Consell de Formentera ha tingut lloc el Ple de la Infància i la Joventut,   presidida per Ana Juan, la presidenta del Consell de Formentera, i que ha comptat amb la vicepresidència de la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, han participat els estudiants de les tres escoles de l’illa, CEIP Mestre Lluís Andreu, CEIP Sant Ferran de ses Roques, CEIP El Pilar, i de l’IES Marc Ferrer que formen part d’aquest òrgan.

La presidenta ha donat la benvinguda a tots els consellers d’aquest ple infantil i juvenil i ha agraït la seua participació. “Aquesta sessió ens permet a nosaltres, com a representants polítics, prendre nota de totes les vostres reivindicacions per millorar els serveis que us oferim des de la nostra illa”, segons ha declarat Ana Juan. 

Enguany, el tema central de la celebració del Dia de la Infància ha set la salut mental. En aquest sentit, la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha explicat tots els recursos que el Consell posa a disposició dels infants i joves si necessiten ajuda, com els serveis de Benestar Social, Protecció de Menors o Policia Tutor, així com les propostes lúdiques del Casal de Joves. 

A la sessió plenària s’ha fet una presentació de la participació dels membres assistents l’XI Parlament Infantil de les Illes Balears amb motiu del Dia Universal de la Infància. Tot seguit, s’ha fet la presentació de l’Oficina de la Infància i l’Adolescència de les Illes Balears per part del seu director, Josep Lluís Riera, que segons els ha explicat és un òrgan que vetlla per la defensa i la promoció dels drets dels menors de les illes. 

Els infants i joves han fet peticions relacionades en millores d’instal·lacions esportives i educatives, de neteja de boscos, de reducció de barreres arquitectòniques, entre d’altres.