Celebrada la Junta Local de Seguretat

54

Aquest matí s’ha fet la Junta Local de Seguretat amb l’arribada de migrants amb caràcter irregular a l’illa durant els darrers mesos. La presidenta del Consell, ha explicat que han acordat establir un protocol per determinar les funcions que ha de fer cada cos de seguretat i també des de les diferents àrees del Consell per tenir una millor coordinació i donar una millor resposta a aquest nou problema que s’està donant de manera sobrevinguda.

A la reunió també s’ha parlat sobre el gran nombre de víctimes mortals que hi ha hagut a les carreteres de l’illa aquesta temporada, amb 5 persones que han perdut la vida. En aquest sentit la presidenta ha explicat que “es farà una campanya de conscienciació sobre seguretat vial, adreçada a la població de l’illa i als joves, durant aquest hivern”. La campanya anirà reforçada amb un increment dels controls tant de la Policia Local, com de la Guàrdia Civil de Trànsit, als que se’ls ha demanat que incrementin la seva presència també en temporada baixa.

Per últim, s’ha fet un balanç general de la temporada turística i s’ha destacat la bona feina i la bona coordinació que han tengut Policia Local, Bombers, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Protecció Civil, així com altres efectius d’emergències.

Aquesta ha estat la primera Junta Local de Seguretat que es realitza aquesta legislatura. Aquest organisme es reuneix dues vegades a l’any. Una abans de l’inici de la temporada vper preparar els efectius, i altra després de la temporada, per fer balanç, establir les feines que es faran a l’hivern i començar a treballar en vista al següent any.