Certificat COVID obligatori a tota la restauració de Mallorca Menorca i Eivissa

81

Aquest dimecres el certificat COVID s’exigirà en tot el sector de la restauració, independentment del seu aforament. A més, també caldrà exhibir-ho per a accedir als espais culturals després que el Tribunal Superior de Justícia de les illes l’hagi avalat aquest dimarts en un acte. El certificat COVID es reclamarà per a accedir als locals de restauració a les illes que es trobin en el nivell 3 d’alerta sanitària, que actualment són Mallorca, Menorca i Eivissa. A Formentera continuarà la norma anterior en trobar-se en Nivell 2.

En els de menys de 50 places es podrà demanar una vegada les persones estan dins. Es pretén evitar problemes en els locals en els quals hi ha pocs treballadors, per a no tenir clients esperant fora i comandes per servir dins. En aquestes illes també es demanarà el certificat per a entrar en els gimnasos, les acadèmies de ball, els esdeveniments esportius en interior, els congressos o seminaris i els clubs de majors.

També entraran en vigor una sèrie de mesures que afecten els actes que es realitzen a l’aire lliure. Les festes o els esdeveniments multitudinaris hauran de tenir controls d’aforaments, no es podran autoritzar torrades al carrer i les cavalcades, a més, hauran de ser controlades perquè la gent respecti la distància de seguretat entre persones. El certificat COVID també serà requerit per a participar en competicions esportives i entrenaments de competicions esportives de nivell autonòmic de majors de 12 anys.

Al llarg de les festes s’ha inoculat la primera dosi de la vacuna a més de 36.000 persones, sobretot nens o la de reforç en adults, que millora l’eficàcia contra la variant òmicron.