Comença la campanya de vacunació de la grip

73

Avui s’han començat a administrar les primeres unitats de la campanya de vacunació des grip fins al 19 de desembre.

L’objectiu d’aquesta campanya és millorar la cobertura de tots els col·lectius de risc, especialment de la gent gran o amb malalties cròniques, atès que la grip pot descompensar les seves patologies, ocasionar un ingrés hospitalari o fins i tot derivar en complicacions molt greus i causar la mort. Un altre col·lectiu de gran interès és el format pels professionals de la salut. El personal mèdic i d’infermeria que es vacuna i recomana la vacunació, alhora que contribueix a millorar les cobertures, amb la seva acció, a més de protegir-se a ells mateixos, protegeixen als pacients que atenen i a la comunitat en general d’una malaltia que, en alguns casos, pot ser mortal. Cal no oblidar, assegura l’IbSalut, que la vacunació és una acció pel bé comú.
La Conselleria de Salut i Consum vol transmetre la idea que la vacunació, a més d’un acte individual per a la protecció pròpia, és molt important per evitar contagiar a persones que poden tenir complicacions greus amb la grip.
En aquest sentit, la campanya de difusió es dirigeix ​​a les persones majors de 65 anys, a les persones amb malalties cròniques, a les dones embarassades, als cuidadors de malalts, nens i gent gran, als professionals sanitaris i al personal que ofereix serveis de resposta ràpida a la comunitat, com bombers, policia, etc., amb l’objectiu de conscienciar-los de la importància que té protegir-se davant aquesta malaltia.

Hi ha tres tipus de vacuna diferents: una per a majors de 65 anys, una altre per a menors d’aquesta edat i una tercera per a persones que tenen al·lèrgia a l’ou.

El passat any es van vacunar a Formentera 735 persones de les que 473 eren majors de 65 anys.