Comença la primera edició de la “Formentera Astronòmica”

54

La Formentera Astronòmica, és un certamen que s’organitza per primera vegada a l’illa, enguany entre l’11 i el 13 de juny. En aquesta primera edició comptarà amb una cinquantena de participants.
S’adreça a un públic familiar, per atreure a turistes amants de les estrelles, així com als residents a Formentera.
Divendres al matí es faran tallers infantils, creant un univers a partir de materials reciclats, al Jardí de Ses Eres de Sant Francesc. El mateix espai acollirà dissabte i diumenge de 10 a 14 hores jocs educatius de Realitat Virtual relacionats amb els astres per a tots els públics, amb monitors especialitzats i visors de realitat virtual.
També s’inclou un sopar temàtic amb vista a les estrelles a una zona de Migjorn que ja té l’aforament complet. Podeu consultar la resta del programa al web https://www.formenteraastronomica.com/ca
Entre els ponents, destaquen: Aguilar Nàcher, directora general de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) o Carlos Briones, investigador del CSIC, que compartiran la seva experiència de manera divulgativa i pròxima. Durant les xerrades es parlarà sobre: si hi ha vida extraterrestre, què són les escombraries espacials o veritats i mentides de les pel·lícules de ciència-ficció.
Concurs de dibuix obert
D’altra banda, també es farà un concurs de dibuix “El visitant de les estrelles” per a nens i adolescents que es farà a través de les xarxes socials i dels dibuixos que es facin en els tallers presencials. Es poden enviar fotos dels dibuixos dels petits artistes fins demà 11 de juny al correu electrònic concurso@formenteraastronomica.com.
Els residents de Formentera tenen un 50% de descompte. Aquest esdeveniment està organitzat per l’àrea de Turisme del Consell de Formentera, i compta amb el patrocini de l’Agència Turística de les Illes Balears (AETIB) i de la col·laboració de l’Associació Astronòmica de Formentera.