Condemnats a 2 anys de presó els patrons d’una pastera arribada amb 8 migrants a Formentera

90
Una pastera arribada a Migjorn

Els dos homes acusats d’introduir il·legalment a Formentera a vuit persones que van viatjar en pastera des d’Algèria han estat condemnats aquest dijous a un any de presó cadascun, encara que la pena privativa de llibertat ha quedat suspesa sota la condició de no delinquir durant dos anys i no tornar a Mallorca.

La Secció Primera ha celebrat aquest dijous el judici per un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers, que ha finalitzat amb un acord entre les parts. Inicialment, Fiscalia demanava per a ells 12 anys de presó (sis per a cadascun).
Va ser el mes de febrer passat, quan els acusats, van partir del port de Tipaza a Algèria amb vuit passatgers a bord de nacionalitat algeriana i palestina.
D’aquesta manera, es van endinsar en les costes espanyoles sense complir amb la normativa vigent sobre immigració i control de fronteres, aconseguint desembarcar als ocupants de la pastera a la platja de Migjorn, a Formentera.
La travessia, que va durar prop de 12 hores, es va realitzar en una embarcació precària de petites dimensions i dotada d’un sol motor, no sent apta per a aquest desplaçament.