Consell i Ajuntament d’Eivissa no volen que es limitin les excursions a Formentera

225

Una de les al·legacions presentades pel Consell d’Eivissa al decret de transport marítim del Govern demana canvis en un dels articles que limita l’activitat de les empreses que fan excursions marítimes entre les Pitiüses. Amb el text actual, quan aquestes embarcacions portin passatgers a Formentera no podran reprendre la seva activitat fins que no els hagi portat de tornada a Eivissa. És a dir, en molts casos farien una sola excursió en tot el dia.
Per al vicepresident del Consell d’Eivissa, Javier Torres, aquesta proposta del Consell de Formentera “afecta la viabilitat de moltes empreses familiars”.
També l’Ajuntament d’Eivissa
La institució municipal també ha presentat al·legacions al decret rebutjant la limitació de les excursions turístiques amb Formentera.
El Consistori assenyala en el seu escrit que a més del perjudici que es causa a empreses familiars de l’illa no s’aconseguirà una reducció d’excursionistes d’un dia a Formentera sinó que es derivarà cap a l’únic tipus de transport que sobreviurà, el de la línia regular de les grans companyies. Això provocarà, diuen des del Consistori que més gent es desplaci a la ciutat d’Eivissa per a agafar un ferri des de la zona del port.