Constitució de la primera Mesa de l’Alumnat amb representants de centres de totes les Illes Balear

38

L’alumna Saori Mattos de la Espriella, de l’institut Marc Ferrer, ha estat la representant de Formentera a la primera Mesa de l’Alumnat, que ha estat convocada per primera vegada aquest divendres dia 3 de febrer per la conselleria d’Educació del Govern Balear. La creació d’aquest òrgan és un dels aspectes claus de la nova Llei d’Educació de les Illes Balears i servirà de consulta i debat amb l’alumnat com a protagonista. A la reunió han acudit també representants de les altres illes. En total són 10 els representants de l’alumnat, 5 de Mallorca, 2 de Menorca, 2 d’Eivissa i 1, de Formentera, la Saori Matos. Els altres 10 llocs a la Mesa, els ocupen professors, tècnics i polítics.

La creació d’aquesta Mesa és un dels aspectes claus de la nova Llei d’Educació de les Illes Balears

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha presidit la reunió de la primera Mesa de l’Alumnat, una passa més en la participació de la comunitat educativa en l’organització i en la gestió dels centres. Es tracta d’un dels aspectes claus de les últimes reformes i actuacions del sistema educatiu com la nova Llei d’Educació de les Illes Balears.

La Mesa de l’Alumnat es constitueix com un organisme de consulta i debat amb la finalitat de promoure la participació de l’alumnat als centres educatius i, en especial, l’associacionisme estudiantil.

A la reunió, a més de la constitució d’aquesta primera Mesa, també s’ha presentat l’esborrany de Reglament de funcionament i temes, com l’estat de participació de l’alumnat als centres educatius i la proposta de temes prioritaris de debat d’aquest òrgan de participació i consulta.