Controvèrsia en el primer ple per una incompatibilitat

160

Aquest matí s’ha celebrat el primer ple de la legislatura que tot just acaba de començar. Es tractava d’un ple d’organització, però ha sorgit el debat en la proposta d’acord per la incompatibilitat sobrevinguda del Conseller de Gent Per Formentera, Pep Marí.
El nou conseller d’infraestructures i Seguretat havia signat un contracte el passat mes d’octubre en el qual llogava al Consell Insular, els locals de la seva propietat en els que s’ubiquen el jutjat de Pau i els despatxos que ocupa l’oposició del Consell a Sant Francesc Xavier.
Josep Marí va presentar la rescissió del contracte de lloguer i es va proposar que comencessin a buscar una altra ubicació per aquests serveis.
Però els consellers de Sa Unió han votat en contra, ja que entenen que la solució no és rescindir el contracte si no la renúncia del Conseller.
Com a exemple es remeten al cas de la seva consellera Victòria Tur, qui pocs dies abans de la investidura, va rebre una oferta de feina al Consell Insular i la va rebutjar “per responsabilitat”.
Sa Unió anuncia que estudiarà si impugnen l’acord, ja que “s’ha anunciat que es rescindirà el contracte, però encara no s’ha fet”.
Per la seva banda el conseller d’Hisenda Bartomeu Escandell ha manifestat que el Conseller Marí “ha fet un escrit en el qual diu que resideix el contracte, i el Consell ho dóna per finalitzat tot i que continuaran fent ús de les instal·lacions fins que trobin unes altres” amb el que segons Escandell “això permet a Josep Marí continuar com a Conseller”.