Decret anti botellada del Govern Balear

67
Una imatge de Cavall den Borràs del passat 18 de juliol

L’evolució de la pandèmia en l’actualitat es caracteritza perquè la majoria dels nous casos identificats estan ocorrent en població jove no vacunada i s’associen a la celebració d’esdeveniments superdisseminadors, on grups nombrosos de persones passen temps perllongats en situacions amb elevada probabilitat de no seguiment de les mesures de prevenció de la transmissió, com ara l’ús de la mascareta o el manteniment de la distància de seguretat. Aquesta nova situació de gravetat en la transmissió del virus, donada a festes il·legals i botellades, ha de ser tallada a fi de preservar el dret a la salut.
Per aquest motiu el ple del parlament ha validat el decret llei 7/2021, pel qual estableix un règim sancionador específic per fer front als incompliments.
D’aquesta manera, se sanciona amb un mínim de 1.000 euros la participació en una botellada; un mínim de 2.000 si es participa en una botellada sent contacte estret i amb un mínim de 5.000 euros si es fa botellada sent positiu per COVID-19. També es proposa una sanció mínima de 5.000 euros per la venda d’alcohol fora de l’horari permès.
Finalment, es considera persona responsable de les infraccions els propietaris dels habitatges o espais on es facin festes il·legals, en cas que no comuniquin la identitat de les persones que hagin contractat l’allotjament de l’habitatge o l’espai on s’hagi comès la infracció si n’és el cas.

S'ha d'actuar amb més contundència amb els que no respecten les restriccions?

Loading ... Loading ...