Deixem a les tortugues en Pau

142
Un dels forats fets per la tortuga.

La matinada de dilluns, es va produir un intent de posta d’ous per part d’una tortuga Babaua a la platja de Migjorn i finalment la tortuga va marxar sense desovar, després de diversos intents.
Sobre les 9 i mitja de la nit un socorrista fora de servei va descobrir que una tortuga d’un metre caminava damunt l’arena de Ca Marí, davant de l’hotel Gecko. Va avisar al 112 i tècnics del parc natural i de l’àrea insular de medi ambient van acordonar la zona per intentar garantir la tranquil·litat que necessiten aquests animals durant la posta dels ous. Així i tot, algú va gravar un vídeo amb el mòbil, que va fer córrer per les xarxes. Aquí no el reproduirem per a no promoure aquestes actituds.

Un altre dels forats a Ca Marí

La tortuga després de fer diversos forats per a la posta d’ous i passada la mitjanit, va decidir tornar a la mar, sense deixar la seva càrrega. Al matí següent, quan van arribar els tècnics a supervisar la zona, han pogut veure un nou rastre de què hi hauria set una nova entrada de la tortuga durant la matinada.
Així i tot, després de supervisar-ho, els tècnics de recuperació d’espècies, van confirmar que la tortuga no hi havia deixat ous.
És important que si veiem una tortuga, avisem ràpidament al 112 i no la molestem, ni la fotografiem, ni la gravem, ja que això farà que no procedeixi a la posta, com ja va passar ara fa un any a la mateixa zona, amb una altra tortuga que va ser gravada per un turista mentre feia el niu i va marxar sense desovar.
Les tortugues no desoven a les Pitiüses des de mitjans del segle passat, en canvi, en 2019 van fer dues postes a Eivissa: una as Cavallet i una altra a Platja d’en Bossa.
Els científics expliquen aquest retorn a les nostres costes, per l’escalfament global. Pareix que aquestes tortugues nascudes a Turquia, Grècia o el Carib, escullen aquesta part de la mediterrània per la temperatura un poc més baixa.