Demà comença la vacunació sense cita prèvia a l’Hospital

93

Aquesta setmana, començarà la vacunació als centres de salut de Balears, sense cita prèvia. En el cas de Formentera, el Centre de Salut es troba al mateix Hospital i l’horari de vacunació és de dilluns a dijous de 16 a 18 hores i els divendres de 13,30 a 14:45. Aquest servei és tant per als usuaris que puguin rebre la primera dosi de la vacuna contra el Coronavirus com la injecció de reforç que ja s’està administrant a majors i pacients vulnerables.
Fins ara, les persones que volien vacunar-se havien de demanar cita en el seu corresponent centre de salut o a través d’Infovacuna i, en existir diverses agendes simultànies (primera i segona dosi i tercera dosi), podien produir-se retards a l’hora de concedir les cites.
A l’illa de Formentera s’han vacunat 14.872 persones, de les quals un 71,5% -7.649 ciutadans- té la pauta completa. Un 74% només ha rebut una de les dosis, mentre que 305 veïns han rebutjat la vacuna.
És de preveure que amb l’obligatori ús del certificat Covid en determinats locals de restauració, més residents s’animin aquests dies a rebre una de les dosis de protecció. De fet, la setmana passada la Conselleria de Salut va urgir a protegir-se contra el virus a 160.000 ciutadans de Balears que encara no han rebut cap dosi.