Detingut el patró del pesquer que va desembarcar 18 migrants a la Mola

56
Pesquer embarrancat a la Mola

La Policia Nacional ha detingut al patró del vaixell de pesca que va arribar a Formentera el passat 22 d’agost amb 18 persones immigrants a bord. Aquest vaixell de pesca de dotze metres d’eslora és molt inadequat per a un viatge d’aquestes característiques ja només hi cap una persona en la cabina habilitada per al seu pilotatge.
Els ocupants van viatjar a la intempèrie tant a proa com a popa, resultant una travessia molt perillosa, amb sortida des del port d’Ain Benian (Algèria) per acabar embarrancant a les roques de ses pesqueres altes entre el far de la Mola i es Ram.
El dia 22 un vessí de la Mola, va donar l’avís i la guàrdia civil va interceptar a 10 migrants, 6 homes i una dona que estava embarassada de set mesos i 3 menors de 16, 11 i 9 anys cadascun. L’endemà es van presentar voluntàriament a les dependències de la benemèrita 6 migrants més que havien viatjat en el pesquer.
Avaria a 11 quilòmetres de Formentera
Segons la investigació policial, la voluntat del pesquer era arribar a Eivissa, però una avaria del motor a 11 quilòmetres de la costa de Formentera va avançar el desembarcament quan estaven a pocs metres de la costa van saltar a l’aigua fins a arribar a peu a la riba.
La policia ha pogut investigar que la travessia va ser bastant dolenta per les condicions de la mar a Algèria i la por d’alguns ocupants que no sabien nedar.