Detingut el patró d’una pastera que va quedar a la deriva a 20 milles de Formentera

41

La policia nacional d’Eivissa han detingut a un jove d’origen algerià de 28 anys com a responsable de patronejar una embarcació tipus pastera que va haver de ser rescatada per Salvament Marítim a 20 milles al sud de Formentera, el passat 28 d’octubre, en quedar l’embarcació a la deriva.

Segons van informar avui fonts policials, després de les recerques desenvolupades pel grup de recerca de la Policia Nacional a Eivissa, es va tenir coneixement que l’embarcació va partir de les costes algerianes en la nit del dia 27 d’octubre amb 12 algerians, tots homes i majors d’edat. Van ser els mateixos immigrants els que, en fallar l’únic motor amb el qual comptava l’embarcació, van alertar a les autoritats realitzant diverses trucades al telèfon d’emergències, sol·licitant el socors.
El rescat es va dur a terme amb el “Salvamar Acrux” de Salvament Marítim, que va localitzar als migrants a 20 milles al sud de la nostra illa.
Els agents, en recaptar totes les dades de recerca, van procedir a la detenció del presumpte autor per un delicte contra els drets dels treballadors estrangers i afavoriment a la immigració il·legal.

Al llarg del 2021 s’ha procedit a la detenció per part de la UCRIF de la Policia Nacional a Eivissa de 13 patrons de pasteres.