Dispositiu extraordinari de vigilància per complir la normativa anticovid aquest cap de setmana

285

Dispositiu extraordinari de vigilància per complir la normativa anticovid aquest cap de setmana
La Direcció General d’Emergències i Interior, del Govern Balear coordinarà un dispositiu extraordinari conjunt d’inspeccions i vigilància durant els pròxims dies, coincidint amb el primer cap de setmana amb les noves mesures per al control de la COVID-19 en vigor.
La consellera balear de presidència, Mercedes Garrido, ha manifestat que «Després de gairebé dos mesos de restriccions molt dures, i una vegada que s’han començat a obrir els establiments de restauració i a permetre reunions socials i familiars a diverses illes, entenem que aquest cap de setmana pot ser una mica especial».
Garrido ha fet una crida a tota la ciutadania, i també als establiments de restauració, a complir les normes. «Tots estam cansats, ha passat un any des de l’inici de la pandèmia, i tenim ganes de tornar a sortir al carrer i de retrobar-nos, però és a les nostres mans controlar els contagis, respectant les mesures», ha dit.

Distància de seguretat, ús de mascareta, respecte al nombre màxim de persones i nuclis de convivència que es poden reunir, cabudes i horaris són algunes de les mesures que ha recordat la consellera, segons la normativa de cada illa. També s’ha insistit que la normativa impedeix als establiments de restauració vendre alcohol sense menjar, per evitar que els carrers es converteixin en la continuïtat de les terrasses, amb una relaxació social que no convé.
209 sancions a Formentera
Des de l’aprovació el passat mes de juliol del Decret que estableix el règim sancionador específic per fer front a les infraccions contra la normativa de la COVID-19, l’administració de la Comunitat Autònoma ha registrat un total d’11.661 denúncies, 209 a Formentera, per valor de 27.300 euros, en aquest cas totes elles a establiments. Convé tenir present que en el conjunt de les illes, la majoria de les denúncies han set contra particulars que no respectaven les normes, fins a un total de 10.576.