Dos migrants més van morir i van ser tirats al mar a la pastera rescatada amb un home mort

126
Imatge d'arxiu d'una pastera

Els agents de la Policia Nacional van detenir a un home algerià de 21 anys com a presumpte autor d’un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers, afavorint la immigració il·legal. Es tracta del patró de l’embarcació que va ser rescatada el passat 9 de juny a 25 milles del Cap de Barbaria.
La barca de Salvament Marítim que anava a rescatar una altra embarcació, va albirar una pastera de fibra, mig enfonsada amb 6 persones a bord, una d’elles morta i va procedir al seu rescat.
Els migrants van manifestar que viatjaven 8 persones i dues d’elles van ser tirades al mar, en haver mort durant el trajecte, a més de l’altre cadàver que es trobava a l’embarcació quan va ser localitzada.
També ha set detingut el patró de l’altra pastera que va ser rescatada el mateix dia amb 18 migrants a bord.
Segons la policia nacional els passatgers d’aquestes pasteres havien pagat uns 1.200 euros cadascun per la travessia. Les forces de seguretat destaquen que la navegació es va fer en pèssimes condicions, amb les barques saturades i aquest van confessar haver passat molta por i van témer per la seva vida quan la barca va quedar sense rumb.