Educació demana responsabilitat als grups parlamentaris per a l’inici de curs

22

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha comparegut avui al Parlament de les Illes Balears per explicar els detalls de l’inici del curs 2020/21.

Al llarg de la seva intervenció, March ha remarcat el fet que “estam en un curs diferent de qualsevol altre que mai haguem viscut. Són moments difícils i és responsabilitat de tots començar el curs amb la confiança necessària. També és important, la màxima col·laboració de cada grup parlamentari. Els deman acord i consens, rebaixar la tensió i no crear conflictes innecessaris perquè aquesta societat necessita obrir les escoles amb la màxima seguretat i amb la màxima tranquil·litat possibles”. March ha reiterat la seva disposició per a qualsevol suggeriment per millorar l’inici del curs escolar. “Estic disposat a reunir-me amb tots el grups parlamentaris per explicar-los tot allò que necessitin saber sobre el curs”.

El conseller ha destacat la feina dels centres que ha qualificat “d’excel·lent, en especial dels equips directius, ja que han fet un esforç increïble des de la incertesa per preparar els seus centres a l’inici del curs”. I ha explicat el paper central de l’alumnat per a la Conselleria a l’hora de planificar l’inici de curs. “Volem tornar a l’escola” ha afegit “i hem pres totes les mesures per a fer-ho possible, que no són molt diferents a la d’altres comunitats i països. Amb una característica que ens destaca, nosaltres no feim declaracions, anunciam realitats”, fent referència a la contractació de professorat que arribarà als 560 nous docents destinats a reforçar els centres per a l’escenari b, no per fer substitucions. “D’aquests docents, la majoria ja són als centres”.

A la seva intervenció, el conseller ha destacat la dificultat de la situació actual i ha volgut assenyalar que “l’escola serà un dels espais més segurs i m’agradaria que aquests protocols s’aplicassin igual fora dels centres”.

Per altra banda, també ha destacat el Fons Covid de 50 milions que arriba a Balears per dedicar a Educació i ha recordat, a més, les inversions fetes en neteja, material de protecció, dispositius informàtics i personal, destacant que s’ha fet molta planificació durant l’estiu per poder estar preparats per als tres escenaris possibles. “Les instruccions de juliol s’han modificat a mesura que ha estat necessari. Des de juliol està tot previst i el que s’està fent ara és modificar-les per adaptar-les a l’evolució de la pandèmia”.