Eivissa torna a tancar l’hoteleria en disparar-se el nombre de casos de Coronavirus

64

Els habitants de l’illa d’Eivissa, tornaran a haver de conviure de nou amb mesures extraordinàries per a intentar frenar l’augment dels casos de contagis per coronavirus de les últimes dates.

El Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns el pas d’Eivissa de nivell 2 a 3 d’alerta sanitària per l’«empitjorament» de l’augment de casos nous de COVID-19 «en els últims dies».

Així ho ha anunciat la portaveu del Govern, Pilar Costa, en roda de premsa després del Consell de Govern, on ha especificat que la incidència acumulada (IA) s’ha duplicat en els últims dies. Així, fa una setmana registrava una IA de 138 casos per 100.000 habitants i, en data d’avui, la xifra està en 293.

Les noves mesures entraran en vigor aquest dijous després de publicar-se aquest dimarts en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB). Estaran en vigor fins al 26 de gener.
A més de les restriccions previstes en el nivell 3 d’alerta sanitària, el Govern ha afegit dues complementàries: l’avançament del toc de queda a les 22.00 hores i el tancament de l’interior de cafeteries, bars i restaurants.

Per municipis, a Eivissa, Sant Antoni ha sofert durant els últims set dies un fort increment en la incidència, que se situa actualment en 402, sense que aquest augment es pugui atribuir a l’existència de brots «amb bona traçabilitat», segons Costa. Sant Josep i Santa Eulària superen els 200 casos, mentre que Eivissa se situa en 196.