El 061 començarà a operar al maig a Formentera

49

El personal del 061 començarà a atendre les urgències extrahospitalàries a la nostra illa el pròxim mes de maig, segons va indicar ahir la consellera de Salut balear Patrícia Gómez en el ple del Parlament qui va afegir que el més probable és que per atendre aquest servei es desplaci personal d’Eivissa, segons l’operatiu que s’està dissenyant.
Patrícia Gómez responia així a la diputada de Formentera Sílvia Tur, que ha vengut plantejant aquesta reivindicació, per que aquest tipus de serveis no els hagi de cobrir el personal de l’Hospital de Formentera, com està passant fins ara.
Sílvia Tur s’ha mostrat satisfeta, ja que s’ha donat una data d’inici del servei, però ha manifestat el seu neguit per dues incògnites: ” en primer lloc, si el servei estarà actiu tot l’any ja que la consellera Patrícia Gómez ha insinuat que a l’hivern hi ha poques sortides de l’ambulància; i, en segon lloc, si el personal mèdic del 061 s’haurà de desplaçar des d’Eivissa, un detall que Gómez tampoc no ha aclarit. «Reclamam que el personal mèdic i d’infermeria tingui plaça al 061 de Formentera. Del contrari, el servei començarà en precari”.

Per la seva banda la consellera Gómez ha declarat que les ambulàncies compten amb una dotació de sis metges i sis infermeres. En aquest sentit diu que a l’hivern l’ambulància fa deu serveis al mes i a l’agost 35 amb el que “s’ha de ser respectuós amb els recursos”.