El 112 activa el pla d’emergencies per altes temperatures a Formentera

127

El Servei d’Emergències informa que ha set activat l’índex de Gravetat 0 per fenòmens meteorològics adversos per altes temperatures a Formentera, Eivissa i Mallorca.
S’estableix el que es coneix com a “Index Gravetat Zero” quan es preveu de manera imminent una meteorologia amb perill per a les persones i els béns.
Per la seva banda l’Agencia Estatal de Meteorologia a Balears, ha activat l’avís groc per altes temperatures que podran arribar fins als 36 graus al nord i nord-est i l’interior de Mallorca. A Formentera i Eivissa, es podrà arribar als 35 graus.
Evitar el cop de calor
El cop de calor es produeix quan la temperatura corporal arriba als 40 graus i el cos no pot reduir-la de manera eficaç, i normalment és conseqüència de romandre de manera prolongada en ambients molt calorosos o de fer una activitat física intensa quan fa molta calor.
Per evitar-lo hem de tancar les finestres i abaixar les persianes o posar les cortines quan hi pegui directament el sol.
És molt important hidratar-se amb aigua, fruita, sucs o gaspatxos, i tenir especial cura dels petits i les persones majors, que acostumen a tenir menys necessitat de líquids.