El Centre de Dia vol evitar els contagis amb atenció personalitzada

106

En els pròxims dies el Centre de Dia, canvia el format del seu servei i ha posat en marxa una sèrie de mesures amb els usuaris del Centre de Dia de l’illa, que va reobrir dilluns passat després d’haver estat tancat dues setmanes en donar positiu un dels usuaris i una treballadora.

L’equipament ha ofert als 23 usuaris actuals la possibilitat de quedar-se a casa i accedir a determinats serveis a través d'”atenció personalitzada, per a evitar riscos. El que necessita fisioteràpia, ho fa amb cita prèvia, i el mateix amb les higienes i la resta d’activitats” explica Ramírez. Segons el conseller “d’aquesta manera evitem riscos innecessaris, tenint en compte que estem en un període d’espera de la vacunació a usuaris i treballadors que presumiblement s’iniciï aquesta mateixa setmana”.

El nombre d’usuaris de l’equipament que atén persones majors i amb alguna minusvalidesa s’ha anat reduint des de l’inici de la pandèmia, ja que alguns han decidit quedar-se a casa a cura dels seus familiars o dels serveis a domicili de la mateixa conselleria.

També s’ofereix a aquells que ho necessitin el servei de menjars, que poden recollir-se en el centre, “per a continuar amb la seva dieta habitual d’alimentació equilibrada i descarregar d’aquest treball a les famílies”.

Rafa Ramírez, conseller Benestar Social

Ramírez confia que l’aplicació de la vacuna a usuaris i treballadors del centre canviï la forma de conducta en el centre, que des de l’inici de la pandèmia ha estat molt marcada per la presència del virus, amb protocols molt exigents per a evitar riscos.

Reorganització de l’atenció ciutadana

La resta del departament de Serveis Socials també s’ha reorganitzat “per a protegir els usuaris i professionals i serà necessària la cita prèvia per a poder accedir a la conselleria. Evitem les reunions físiques i tots aquells llocs en els quals és possible, estan fent teletreball”.